Contact|

10e Jaarcongres Leve Het Jonge Kind


5 NOV 2024 | Spant!, Bussum

Cadeau : Lawaaipapegaai

Het laatste boek van Wieteke van Dort was Lawaaipapegaai: liedjes en spelideeën voor het jonge kind. Lawaaipapegaai bestaat uit activiteiten en online liedjes in tien thema's. Wieteke trad in 2016 op tijdens een eerder JongeKind-congres. Haar betrokkenheid was en bleef groot.
Cadeau : Lawaaipapegaai

Over het boek:

Radio Lawaaipapegaai was een succesvol radioprogramma voor kleuters in de jaren zeventig. Wieteke van Dort presenteerde het samen met Burny Bos met aan de fenderpiano Joop Stokkermans (muziek). De originele en nog altijd actuele teksten en muziek prikkelden de fantasie en creativiteit van de samenstellers van deze bundel. Hun ruime ervaring met kleuters en opleiding tot kleuterleidster kwamen daarbij goed van pas. Zij bedachten bij de tien thema’s, verhalen, allerlei gespreksonderwerpen, activiteiten en spellen die leerkrachten uit kunnen breiden en aan kunnen passen aan de situatie in hun groep. Lawaaipapegaai is een bron van suggesties waaruit leerkrachten steeds weer ideeën kunnen putten.

Op de CD achterin het boek zingt Wieteke van Dort met kinderen de tijdloze teksten van Burny Bos op muziek van Joop Stokkermans. Een muzikaal document. De liedjes zijn ook online te beluisteren.

 

Prof.dr. Sieneke Goorhuis-Brouwer: 

Dit boek geeft naast liedjes die in de belevingssfeer van jonge kinderen passen, ook suggesties voor gespreksstof, voorleesboeken en verwerkingsmethoden.

Kortom, een kleine opleiding voor aankomende leerkrachten voor kleuters als het om taalontwikkeling en luistergenot gaat.